Пет общини във Варненска област – Варна, Вълчи дол, Суворово, Дългопол и Аксаково, остават в бедствено положение,

...
Пет общини във Варненска област – Варна, Вълчи дол, Суворово, Дългопол и Аксаково, остават в бедствено положение,
Коментари Харесай

Пет варненски общини остават в бедствено положение

Пет общини във Варненска област – Варна, Вълчи дол, Суворово, Дългопол и Аксаково, остават в бедствено състояние, а в една - Девня - то е отчасти, в резултат на ураганния вятър, снеговалеж и снегонавявания.

В резултат на мощния вятър във Варна снощи загина жена, която бе затисната от паднали клони.

За Източна България през днешния ден бе разгласен оранжев код за рисково мощен вятър.

В регионалния център бедственото състояние бе оповестено в 2:00 тази нощ. Вятърът имаше скорост сред 23 и 25 метра в секунда, като поривите му доближиха до 30 метра в секунда. 

Вълнението на морето бе към шест бала с четириметрови талази. Летището във Варна работеше, само че имаше закъснели и анулирани полети. Няколко крайградски пътнически влака между Варна и Добрич бяха анулирани поради провиснали и паднали клони от дървета на стоманения път. По-късно кметът на Варна Благомир Коцев заяви, че достъпът до вълнолома, буните и пристанище „ Карантината “ във Варна ще бъде стеснен за 48 часа. Той изпрати искане до Министерството на образованието и науката в понеделник в общината да се учи отдалечено, което беше одобрено. Детските градини и ясли във Варна на следващия ден ще работят.

След Варна бедствено състояние беше оповестено и във Вълчи дол, редица пътища бяха затворени. Последва такова решение и за Суворово, където нямаше ток в цялата община. След това бедствено състояние бе оповестено в общините Дългопол и Аксаково, а в Девня заповедта на кмета бе за отчасти бедствено състояние. Там на следващия ден е неучебен ден.

На териториите на общините Белослав и Бяла имаха проблеми с електрозахранването. Община Аксаково обезпечи заслон за 80 от бедстващите хора по пътищата в региона. Екипи на Пътното ръководство и община Провадия помогнаха на две фамилии, едното от които с две деца, чиито коли са били затрупани от снега. 

Към 17:00 часа общо 171 обитаеми места в Североизточна България бяха без електричество, само че работата по премахване на повредите и вредите от мощния вятър, сняг и снегонавявания не престават. Във Варненска област към този час без електрозахранване бяха 21 обитаеми места.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР